Επικοινωνία:

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΕΡΑΚΙΤΩΝ AΤTΙΚΗΣ
ΓΛΑΔΣΤΩΝΟΣ 8
106 77 ΑΘΗΝΑ
GREECE
Τηλ-FAX: 2103827211
E-mail: geraki@geraki.info
Ιστοσελίδα: http://www.geraki.info

Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015

Εκδηλώσεις του Συνδέσμου Γερακιτών Αττικής: κοπή πίτας και Γενική Συνέλευση (8/2/2015)

Την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο, εκκλησιασμός και αρτοκλασία στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών, στο Πεδίο του Άρεως.

Ακολούθησε συγκέντρωση στο γνωστό καφέ Άλσος για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου, την διεξαγωγή των ετήσιων υποχρεώσεων του Διοικητικού μας Συμβουλίου και την έγκριση πεπραγμένων του  από την Γενική μας Συνέλευση. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι, ανεξάρτητα από την ολιγομελή παρουσία των συμμετεχόντων, το κλίμα ήταν, όπως πάντα, Γερακίτικο, έντονα ζεστό και εντυπωσιακό για κάποιους φίλους του χωριού μας που συμμετείχαν για πρώτη φορά.

Παραβρέθηκαν, η κα Μαριάννα Ιατροπούλου-Θεοχαρίδου (Διδάκτωρ και συγγραφέας), ο κ. Χριστάκης Ηλίας, εκδότης από τον Άγιο Δημήτριο, ο κ. Χρήστος Γερασιώτης, μέλος του Συλλόγου των Κοσμιτών, εκπροσωπώντας και τον πρόεδρο του συλλόγου τους κ. Μιχάλη Κουτσοθοδωρή, η κα Βάσω Σωτηρίου και ο συγγραφέας-ποιητής κ. Δημήτρης Αλεξίου από το Αλεποχώρι, ο οποίος με την ομιλία του, η οποία αναφερόταν, κυρίως, στις αναμνήσεις από την παιδική του ηλικία που έζησε στο Γεράκι, προκάλεσε σε όλους μας συναισθήματα περηφάνιας και συγκίνησης (διαβάστε την ομιλία του στην επόμενη ανάρτηση ή πατώντας εδώ).

Μετά την περαίωση των καθιερωμένων θεμάτων (απολογισμός και έγκριση πεπραγμένων έτους 2014) του, ΥΠΟ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ, απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος κ. Στέλιος Γκίνης έλαβε τον λόγο και αφού ευχήθηκε στους παρισταμένους και στους απανταχού Γερακίτες "Καλή Χρονιά", ζήτησε  να θέσουν υποψηφιότητα όσοι επιθυμούν, για συμμετοχή στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο.  Όπως και στην περυσινή μας Γενική Συνέλευση, δυστυχώς, δεν υπήρξε καμία υποψηφιότητα για ανάληψη καθηκόντων κυρίως για το Προεδρείο του Συνδέσμου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Γενική μας Συνέλευση αποφάσισε  ΟΜΟΦΩΝΑ την διάλυση του Συνδέσμου και εξουσιοδότησε  το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο να πράξει τα ΝΟΜΙΜΑ για την ολοκλήρωση της διαδικασίας διάλυσης.

Η απόφαση ελήφθη με αισθήματα πικρίας αλλά και ευθύνης, δεδομένης (αλλά μη κρινόμενης) της διαχρονικής αδιαφορίας της πλειοψηφίας των Μελών του Συνδέσμου για τα δρώμενα και ενδιαφέροντά του.

Στο σημείο αυτό και, σε δικαιολογημένα βαρύ κλίμα, τον λόγο έλαβε ο Αντιπρόεδρος κ. Θανάσης Κουτσοβίτης  ο οποίος ανέφερε ότι είναι σεβαστή και απόλυτα δικαιολογημένη η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, όμως αυτό αφορά το τυπικό μέρος της λειτουργίας του Συνδέσμου. Συνεχίζοντας, ανακοίνωσε ότι οι Γερακίτες της Αθήνας θα συνεχίσουν να  υπάρχουν σε ΑΤΥΠΗ μορφή  Διοικητικού Συμβουλίου  και εξέφρασε την ευχή η διάλυση του Συνδέσμου να αποκτήσει την έννοια της αναστολής λειτουργίας του. Αμέσως μετά μαζί με τον Πρόεδρο  και τα μέλη του Δ. Σ παρουσίασε  τα  νέα Γερακιτόπουλα, Μάρω Αναστοπούλου, θυγατέρα της Γεωργίας Σαμψώνη–Αναστοπούλου, Μιχάλη Τσαντίλα, γιο της Βάσως Μιχαλούτσου-Τσαντίλα, και Γρηγόρη Κόντο, εγγονό της  Γαρυφαλιάς Αθ. Κανέλη-Κόντου. Τα παιδιά αυτά θα συμμετέχουν στο νέο, Άτυπο Διοικητικό Συμβούλιο "Γερακιτών της Αθήνας", και είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσουν τις νέες ρίζες για κάτι καινούργιο στο μέλλον.

Το κλίμα άλλαξε και με ενθουσιασμό όλοι ευχηθήκαμε η διάλυση του Συνδέσμου μας να μείνει μόνο στα χαρτιά, να αφυπνίσει όλους τους Γερακίτες, μικρούς και μεγάλους, και να ενισχύσουμε με την συμμετοχή μας τους "Γερακίτες της Αθήνας". Με αυτό τον τρόπο θα αποτελέσουμε μια δυνατή ομάδα που θα συνεχίσει να μας ενώνει σε εκδηλώσεις και συγχρόνως θα αποτελούμε ενεργά μέλη και ανταποκριτές του πολιτιστικού μας Συλλόγου στο Γεράκι.

Τονίστηκε επίσης ότι στο εξής όλες οι συνδρομές μας θα αποδίδονται στον Πολιτιστικό Σύλλογο Γερονθρών για ενίσχυσή του και για την δυναμική κυκλοφορία της εφημερίδας μας. Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους, ευχήθηκε η νέα αυτή σύνθεση του άτυπου Διοικητικού Συμβουλίου να διευρύνει και ενισχύσει την ενότητα των Γερακιτών Αττικής.

Το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου